Mezinárodní den čokolády
Ve středu 13. 9. jsme v naší třídě 3.C oslavili Mezinárodní den čokolády. Všichni jsme měli možnost ochutnat přímo suroviny, ze kterých se tato pochoutka vyrábí – kakaové boby a kakaové máslo. Potom následovala ochutnávka různých druhů čokolády. Nutno dodat, že kakaové boby si svojí chutí příliš příznivců nezískaly. Je až s podivem, že se čokoláda vyrábí právě z nich. ????
Z pracovního listu a zajímavého vyprávění, se děti dozvěděly spoustu zajímavostí. Jednak o tom, jak se čokoláda dostala až na nás stůl, jednak o tom, že obsahuje zdraví prospěšné látky. V některých zemích se snad dokonce uvažuje o možnosti, že bude zařazena mezi léčiva.
Hořká čokoláda je prý léčivá, když se konzumuje v přiměřeném množství. Z přiložených fotografií můžete vidět, že my jsme si svátek této pochoutky skutečně užili.
Mgr. Petra Blažková Poledníková, třídní učitelka 3. C
Základní škola a mateřská škola Barrandov,
Praha 5 - Hlubočepy, Chaplinovo nám. 615/1,
příspěvková organizace
Chaplinovo nám. 615/1, Praha 5 - Hlubočepy,
152 00 (zobrazit na mapě)
MŠ Renoirova 648/29, 152 00 Praha 5
Datová schránka: hpdjrgr